עבור לתוכן

Recommended Posts

היום רציתי להביא לכם מתכון למנה שמאוד אהבתי מהתוכנית "מאסטר שף".
 

היא בנויה על קלאסיקת ילדות של רובנו וזה עד היום אחד המאכלים הכי אהובים עליי - שניצל ופירה.

רק הפעם בגרסה קצת שונה ומקורית! 

 

שניצל ממולא פירה עם שלושה רטבים

שניצל כזה עוד לא ראיתם: עמיחי ממאסטר שף הכין שניצל פריך ממולא בפירה רך ואין בית שלא רצה לקבל מיד את המתכון. אז הנה הוא, כולל שלושה רטבים מקסיקניים בצד.

 שניצל ממולא פירה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
 

המצרכים (3 מנות):

לרוטב האדום:

  • 2 פלפל צ'ילי
  • קופסת שימורים של שעועית אדומה
  • 5 עגבניות מקולפות
  • 3 שיני שום
  • 2 בצל שאלוט
  • 30 מ"ל טקילה
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 3 כפות חומץ תפוחים

לרוטב הירוק:

  • פלפל חלפיניו
  • 3 מלפפונים
  • 10 עלי כוסברה
  • 10 עלי נענע
  • 1 ליים שלם
  • כף סוכר
  • כף חומץ
  • מלח

לרוטב הצהוב:

  • פלפל באנרו צהוב
  • חצי אננס
  • חצי לימון
  • מקל סלרי
  • פלפל צהוב מתוק
  • כף סוכר
  • 10 עלי טרגון
  • חצי בצל
  • כף חומץ

לשניצלים:

  • 1 חזה עוף שלם, דק ומשוטח כמה שיותר
  • 5 תפוחי אדמה ראטה (או שניים בינוניים רגילים)
  • 50 מ"ל שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 1 ביצה
  • פירורי לחם לציפוי
  • שמן תירס לטיגון חצי עמוק
     

    אופן ההכנה:

    1מכינים את הרוטב האדום: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים, שום, עגבניות, צ'ילי ושעועית ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מצננים לפני ההגשה.

    2מכינים את הרוטב הירוק: מחממים את שמן התירס ומטגנים בו את חצאי פלפל החלפיניו עד הזהבה. מצננים וטוחנים אותם עם כל מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד.

    3מכינים את הרוטב הצהוב: טוחנים את כל מצרכי הרוטב (זהירות, חריף!)

    4מכינים את השניצלים: משטחים את חזה העוף אם הוא לא שוטח מראש. חותכים לחתיכות בגודל השניצל שנרצה.

    5מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים בהם את תפוחי האדמה עד שהם רכים לגמרי. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים את שמן הזית יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.

    6 מסדרים שכבה של פירה על חצי מהשניצלים ומכסים אותם בעזרת השניצלים האחרים. טובלים בביצה ואז בפירורי הלחם.

    7מחממים במחבת את שמן התירס ומטגנים את השניצלים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים אותם לנייר סופג לדקה או שתיים ומגישים עם הרטבים.

    לקוח מאתר mako , בתאבון !

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

מתכון מטורף 

ננסה לעשות לפי המתכון הזה 

תודה אבי על השיתוף :) 

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אני כנראה אנסה עם פתיתי סויה, תודה על המתכון אבי :)

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

התחבר או הרשם על מנת להגיב.

עליך להיות משתמש רשום על מנת להגיב

צור חשבון

צור חשבון חדש בקהילה בקלי קלות.

רישום חשבון חדש

התחבר

משתמש קיים? התחבר.

התחבר עכשיו

  • צופים לאחרונה   0 משתמשים

    אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.

  • הודעות בפורומים

  • אשכולות בפורום

  • משתמשים רשומים

  • המשתמש החדש ביותר

×