עבור לתוכן
Charly

פרסום מתכון
גולש צמחוני עם סייטן וירקות

6 תגובות באשכול זה

גולש צמחוני עם סייטן וירקות 

 

מצרכים:

250 גרם סייטן בטעם טבעי חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ)

תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה

2 שיני שום פרוסות

1 בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ)

גזר בינוני קלוף חתוך לעיגולים

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות גס

חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות

2 כוסות מים רותחים

כף מלאה רסק עגבניות

תיבול: כף מלאה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית פפריקה חריפה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

להסמכת הרוטב: כף גדושה קורנפלור + 3 כפות מים קרים

 

אופן הכנה:

-מערבבים את ריבועי הסייטן עם כף סילאן וכף סויה ומשרים למשך 10 דקות לפחות.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מזיזים את הבצל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את ריבועי הסייטן לצד השני. מטגנים על אש בינונית כדקה מכל צד. מערבבים את הסייטן עם הבצל והשום ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים תפוח אדמה, גזר, פטריות וגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

-מערבבים כף גדושה קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לקבלת בלילה חלקה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

 

×××ש צ×××× ×

http://www.10dakot.co.il/גולש-צמחוני/

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

מעולם לא ניסיתי סייטן, אולי הגיע הזמן לקנות בשביל לנסות את המתכון

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

הערב החלטתי להכין את המתכון מאחר והיום קניתי סייטן, ידעתי שאני לא אשמש בסילאן מאחר ויש לי רגישות לתמרים, אז השתמשתי ברוטב סויה שחורה (מתוקה ויכולה להחליף סילאן), באמצע הבישול גיליתי שאין לי פפריקה חריפה ( למרות שהייתי בטוחה שיש לי) והחלפתי אותה בצ'ילי חריף, והתוצאה לפניכם:

0__05b4631bb8e92f.jpg  DSC00016.JPG

 

  • לייק 1

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים
לפני 22 דקות lids אמר:

הערב החלטתי להכין את המתכון מאחר והיום קניתי סייטן, ידעתי שאני לא אשמש בסילאן מאחר ויש לי רגישות לתמרים, אז השתמשתי ברוטב סויה שחורה (מתוקה ויכולה להחליף סילאן), באמצע הבישול גיליתי שאין לי פפריקה חריפה ( למרות שהייתי בטוחה שיש לי) והחלפתי אותה בצ'ילי חריף, והתוצאה לפניכם:

0__05b4631bb8e92f.jpg  DSC00016.JPG

 

נראה יותר טעים מהמתכון עצמו. אלופה לידיה :D 

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

התחבר או הרשם על מנת להגיב.

עליך להיות משתמש רשום על מנת להגיב

צור חשבון

צור חשבון חדש בקהילה בקלי קלות.

רישום חשבון חדש

התחבר

משתמש קיים? התחבר.

התחבר עכשיו


  • צופים לאחרונה   0 משתמשים

    אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.

  • הודעות בפורומים

  • אשכולות בפורום

  • משתמשים רשומים

  • המשתמש החדש ביותר

×