עבור לתוכן
SadBoy

פרסום מתכון שבקיה ביתית

Recommended Posts

שבקיה ביתית
בצק מטוגן בשמן עמוק בזיגוג של סירופ סוכר מתוק ושומשום - מתוקים בשם "שבקיה" שנהוג להגיש בחינות ובמימונות!
מצרכים למתכון (40 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה)
הבצק
בירה לבנה - 2½ כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
שמן קנולה - 2½ כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
מלח - 1/2 כפית שטוחה
שמרים יבשים - כפית (3 גרם)
סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם), ייתכן ויהיה צורך להוסיף יותר.
סירופ הסוכר
סוכר - 1 ק"ג
מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל), סחוט טרי.
השמן לטיגון (מוערך)
שמן קנולה - 1/2 בקבוק פלסטיק (1 ליטר)
לזרייה מעל
שומשום - כוס (140 גרם), לפי הצורך והטעם.
אופן הכנת המתכון
1. להכניס לקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק מלבד הקמח ולערבל היטב.
2. להוסיף את הקמח באיטיות עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה (במידת הצורך יש להוסיף עוד קמח), ולתת לבצק לנוח 10 דקות.
3. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים וכל חלק לרדד דק.
4. לחתוך מהבצק פסים ברוחב של 1.5-2 ס"מ בעזרת גלגלת של פיצה.
5. לכרוך כל פס בהתחלה סביב ל- 2 אצבעות, לאחר מכן סביב השלישית והרביעית (במידה והאורך מספיק), להדביק היטב, להוריד בזהירות מהאצבעות ולהדק היטב בצדדים. להכין כך את יתרת השבקיות.
6. לחמם שמן עמוק בסיר רחב, להכניס לטיגון את השבקיות עד להזהבה ולסנן היטב.
7. להכנת הסירופ: להביא לרתיחה את כל מצרכי הסירופ ולבשל עד לקבלת סירופ סוכר סמיך.
8. לטבול את השבקיות בסירופ הסוכר (כשהשבקיות קרות והסירופ חם או להיפך) ולהוציא למסננת.
9. לזרות שומשום ולהגיש

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטיגון - יש לטגן בשמן עמוק (כבקבוק ליטר של שמן).

ש×ק×× ××ת×ת

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

התחבר או הרשם על מנת להגיב.

עליך להיות משתמש רשום על מנת להגיב

צור חשבון

צור חשבון חדש בקהילה בקלי קלות.

רישום חשבון חדש

התחבר

משתמש קיים? התחבר.

התחבר עכשיו

  • צופים לאחרונה   0 משתמשים

    אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.


  • הודעות בפורומים

  • אשכולות בפורום

  • משתמשים רשומים

  • המשתמש החדש ביותר

×